Kies uit de volgende workshops:

Schrijf je in voor het festival en geef je voorkeur voor een workshop aan. We proberen je dan zoveel mogelijk te plaatsen in de workshop van je voorkeur. Maar hier geldt wel: wie het eerst komt, het eerst maalt!

Denk eraan dat je laptop of tablet meeneemt!

Slimr presenteren met een animatie!

Wil je je graag anders presenteren binnen je bedrijf dan de gebruikelijke pagina op intranet, met leden, missie en visie van de OR? Op een manier dat de OR echt opvalt? In deze workshop ga je aan de slag met het maken van een animatiefilmpje in het programma Moovly (www.moovly.com) . Dit filmpje kun je gebruiken bij het verduidelijken van een thema voor je achterban of bij het presenteren van jezelf  als OR-lid, of voor andere OR-werkzaamheden. Zie het voorbeeld.
Hans Steeman was werkzaam als docent en beleidsmedewerker op het terrein van Onderwijs en ICT bij ROC-Nijmegen. Hij is specialist in Prezi en Moovly en thans werkzaam als zzp-er.
Je gaat naar huis met een (concept) filmpje en met de kennis van wat je met Moovly in het OR-werk zou kunnen doen. Hans Steeman biedt je een maand online ondersteuning.

Slimre achterban enquêtes

De achterban raadpleeg je tegenwoordig heel gemakkelijk: je kunt zelf enquêtes maken. In deze workshop leer je dat met behulp van Google Forms. Je leert waar je op moet letten om betrouwbare en valide antwoorden te krijgen en hoe je de vragenlijst zo opstelt dat je de resultaten ook makkelijk kunt analyseren en presenteren.
Hans is een van de oprichters van OR-Coach.nl en heeft ruim dertig jaar ervaring met opleiden van, adviseren aan en publiceren over ondernemingsraden. Daarbij maakt hij regelmatig gebruik van onderzoeksmiddelen als Google Forms. Die ervaringen deelt hij met jullie in deze workshop.
Je gaat naar huis met een plan voor achterbanraadpleging en een eerste enquête. Je kunt bij OR-Coach.nl voor een tweede enquête online om feedback vragen.

Raadpleeg je achterban Slimr interactief!

Hoe krijg je bij een achterbanraadpleging inzicht in opvattingen van alle aanwezigen? En hoe voorkom je dat alleen een paar deelnemers aan het woord zijn? In deze workshop leer je hoe je het achterbangesprek interactief maakt en inzicht krijgt in de mening van alle aanwezigen. Je leert werken met verschillende gratis applicaties die op de markt beschikbaar zijn. We helpen je om je eerste achterbanraadpleging met behulp van een van deze applicaties vorm te geven. We besteden tenslotte ook aandacht aan de randvoorwaarden om dergelijke tools als OR goed te kunnen inzetten.
Rob is medeoprichter van OR-Coach.nl en actief als adviseur en coach van ondernemingsraden. In zijn adviestrajecten maakt hij regelmatig gebruik van digitale tools om de achterban te raadplegen, oomdat het het standpunt van de OR kracht bij kan zetten. Verschillende OR-en hebben hier al mooie successen mee geboekt. Die ervaringen deelt hij met jullie in deze workshop.
Na afloop van de werkconferentie bieden we gratis ondersteuning voor de opzet en organisatie van je eerste interactieve achterbanraadpleging.

Slimr Bloggen: Maak eens een Vlog!

Altijd al willen vloggen over je kennis, ervaring en bezigheden en weet je niet precies hoe? Of moet er nog een laatste duwtje om te durven, te gaan doen? Een vlog (voluit: Video Web Log) is een manier om anderen op de hoogte te houden van wat je doet of denkt en welke vragen of ontwikkelingen er bij jou en je OR leven. Via een vlog kun je bijvoorbeeld je passie voor je OR-werk overbrengen en support verwerven voor ideeën en plannen. Het voordeel voor je volgers is dat alle informatie steeds terug te vinden is. Het maken van een vlog is simpelweg een kwestie van doen. Stef Soons helpt je je eerste Vlog te maken.
Stef Soons blogt en vlogt regelmatig over zijn passie; medezeggenschap en zijn vak als trainer. De blogs zijn onder andere te lezen op www.stefsoons.nl. Daarnaast ontwikkelt hij films voor ondernemingsraden en E- learning. Hij geeft sinds twee jaar workshops in het maken van vlogs. Stef is een ervaren trainer in de wereld van de mede-zeggenschap met specialisaties als achterban communicatie, ARBO en conflicthantering.
Heb je de smaak te pakken, dan wil Stef voor je volgende vlog nog een keer feedback geven.

Slimr Vergaderen: een up to date archief

Vergaderen, archiveren, samenwerken: dat zijn maar een paar onderdelen van een professioneel OR-secretariaat. Maar hoe zorg je er nu voor dat alles op een heldere manier gestructureerd wordt en goed terug te vinden is? En dat stukken voor vergaderingen op tijd aangeleverd en verspreid worden? Tijdens de workshop leer je hoe je een overzichtelijke indeling ontwerpt voor het digitale archief. Je maakt kennis met diverse samenwerktools. En je krijgt tips en tricks voor vergaderen, archiveren en samenwerken. Tip: BYOD – breng je eigen laptop of tablet mee.
Sinds tien jaar heeft Lia haar eigen bedrijf, BizzMizz. Daarmee biedt zij managementondersteuning en secretariële dienstverlening aan. Diverse organisaties, stichtingen en verenigingen hebben inmiddels gebruik gemaakt van het vakmanschap van Lia.

Slimr® aan de slag wordt mogelijk gemaakt door:

Een merk van OR-Coach.nl

Een merk van OR-Coach.nl

Slimr® biedt slimme oplossingen voor het OR-werk, geïnspireerd door ict. Slimr® staat voor efficiënt, effectief en met plezier werken.